31 päivää

31 päivää

maanantai 14. lokakuuta 2013

Viikko 2

 Taas viikko vierähti ihan ilman nakkeja ja kinkkuja. Vihannesten rouskuttamisen terveellisyys tulee heti esiin, kun joka aamu herää tukkoiseen nenään ja kipeään kurkkuun. Ehkä se johtuu sitten kuitenkin syksystä eikä C-vitamiinista. 

 Anywho, ajattelin rueta päivittämään blogia näin viikon välein niin on jotain kertomisen arvoistakin sitten. Parin päivän välein tulevat tekstit saattaisi jo rueta kyllästyttämään niin kirjoittajaa kuin lukijaakin.

 Toinen viikko meni kuin vettä vaan, ei tämä haaste ole niin paha kuin alkuun tuntui. Ainoa ongelma rupeaa olemaan, että kun ei jaksa mitään hienoja gratiineja kokkailla, niin perinteinen ja helppo makaroonit ja jauheliha ei tulekkaan kysymykseen. 

 Viikko meni syödessä vähän sitä sun tätä. Yhtenä päivänä riisipuuroa (tulipa jouluinen fiilis) toisena pastaa tomaattileipäjuustohässäkällä. Leipäjuusto käy muuten kastikkeeseen "Kuin nyrkki perseeseen ja siellä pyörittäen." - Riku Rantala. 

 Viikonloppuna meenasi vähän rueta kinkku himottamaan, kun oli synttäreitä useammatkin ja yhdissä löytyi pöydästä voileipäkakku. Kuola poskea pitkin valuen tyydyin sitten katselemaan sitä ihanuutta. Tosin huijasin vähän ja söin juustokakkua, joka oli tehty liivatteella. Mutta arvelin, että en laske sitä lihaksi. Sorkkiahan se muutenkin on enemmän kuin lihaa. Juustokakusta en muistanut ottaa kuvaa, joka vähän harmittaa. Maukasta oli kuitenkin

 Eilen tuli sitten tehtyä lohikiusausta, joka maistui kyllä aivan loistavalta. Helppo mutta oikein mukavan makuinen ruoka tulee olemaan viikon vinkki.

Lohikiusaus:
Noin 600g ruodotonta ja nahatonta lohta
Noin 600g perunoita
4 dl kermaa (2dl pippuri, 2dl normaalia)
Sipulia
Maustehässäkkä oman mielen mukaan

Viipaloi/pilko kuoritut perunat ja sipulit ja heitä uunivuokaan. Heitä joukkoon pilkottu lohi ja kaada kermat päälle. Lisää suola ja pippuri ja muutkin mausteet mitä haluat käyttää. Pyöritä settiä niin, että kalaa, kermaa ja mausteita on kaikkialla. Uuni n. 200 asteiseksi ja tunteroinen pitäisi riittää. Tarkista kypsyys perunoista, kala on varmasti jo tässä vaiheessa kypsää. Pyöräytä kylkeen vielä joku fetasalaatti ja makunautinto on taattu!
Hyvää ruokahalua ja onnea seuraavan viikon koetuksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti