Tällä viikolla tuli tehtyä taas vähän enemmän kunnon ruokaakin ja viikko alkoi mukavasti lohipiirakalla. Kiireessä unohtui muutama aines seasta, mutta hyvää oli. Viikon reseptinä tämä (unohtuneet ainekset mukaan lukien).
Keskiviikkona mietiskelin mitä tekisin parsakaalista, jonka mutsi oli ostanut minun jääkaappiin kyläillessään. Ajattelin sitten kokeilla sitä kasvissosekeittoon. Sopi kuin nenä päähän, täytyy sanoa. Muistakaa tehdä kasvissosekeitto kermaan ja käyttää vaikkapa Fon "Du Chef" kasvislientä niin tulee namia.
10 aamua lihattomana jäljellä ja helpolta tuntuu. Ainoa mihin voisi haksahtaa on aamupöhnässä vahinkolaukaus. Äskenkin yöpalaa ottaessa näköelimet havaitsi jääkaapissa lihapullia ja käsi rupesi heti hamuamaan sinne. Matkalla tajusin, että onhan niissäkin lihaa vaikka se muutamia prosentteja olisikin.
Aika rykäistä viikon resepti paikalle.
Lohi-Leipäjuustopiiras:
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitorahkaa (itse käytin desin maitoa)
Täyte:
200 g leipäjuustoa
~400 g lohta
3 munaa
150 g Créme Fraichea
~150 g maustettua tuorejuustoa (itse käytin tacoa)
luumutomaatteja
suolaa
pippuria
Sekoita pohja-ainekset taikinaksi ja levitä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään, paitsi lohi, leipäjuusto ja tomaatit. Kaada seos piirakkavuokaan ja heittele pilkottu lohi ja pilkotut tomaatit sekaan. Paloitellun leipäjuustonkin voi lisätä tässä vaiheessa, mutta itse laitoin vasta kun olin paistanut piirakkaa noin 40min.
Paista piiras 175 asteessa noin tunti.

Eikö kalaa luokitellakaan lihaksi?
VastaaPoistaEi. Liha tarkoittaa yleisesti naudan, possun, siipikarjan ja riistan lihaa.
VastaaPoista